Întrebarea 8

Ești în situația în care nu mai vrei să auzi de problemele și lucrurile stresante legate de această pandemie și vrei să te detașezi complet de acest subiect?

Acum este un moment bun pentru a-ți dezvolta mecanisme de coping sănătos.

Mai concret: echilibrăm aspectele negative din viață cu activități pozitive, avem grijă de nevoile noastre fizice, emoționale, mentale și spirituale și abordăm sentimentele negative în mod proactiv.

În contextul izolării la domiciliu, este important ca mecanismele de a face față situației să includă o alimentație echilibrată, sport chiar și în interiorul locuinței, minimum 8h de somn recomandate.

Acum nu este momentul pentru excese sau pentru obiceiuri care să te afecteze și mai mult după ce ieși din izolare.

ce poți face practic?

  • Propune-ți să faci mișcare cel puțin 30 de minute pe zi. Dacă poți, fă asta în curte sau pe balcon.

  • Păstrează o dietă echilibrată și încearcă să nu faci excese în această perioadă. Poți încerca un sistem de planificare a meselor care să fie util și în a face cumpărăturile necesare toate odată și astfel să eviți să ieși din casă de mai multe ori decât trebuie. Aici poți găsi un exemplu.
  • Odihnește-te! Chiar dacă este tentant să mai vezi încă un episod, sau să mai citești încă o știre, oboseala nu face altceva decât să îți compromită sistemul imunitar și să îți ia din capacitatea de concentrare.