Întrebarea 6

Ești îngrijorat de cum evoluează situația și te temi că lucrurile vor rămâne pentru totdeauna limitative și panicarde?

Nu ești singur în asta!

Majoritatea oamenilor se întreabă  cum ne va afecta acest episod. Cu toate acestea, încearcă să îți aduci aminte de alte momente dificile prin care ai trecut (pierderea unui loc de muncă, o problemă medicală sau despărțirea de cineva drag).

În momentul în care experimentai acel lucru, părea că nu se va mai sfârși, însă odată ce a mai trecut timp și ai putut procesa provocările respective, poate chiar cu ajutorul unui terapeut sau a unor persoane de încredere, ai reușit să îți recapeți speranța și să pui ordine în viața ta.

ce poți face practic?

  • Alege să fii mulțumitor pentru lucrurile care merg bine în momentul de față (ai unde să te adăpostești, sperăm că ești sănătos și că vei rămâne așa, ai diferite resurse la dispoziție care să te ajute să treci peste această perioadă, ai unde să ceri ajutor).

  • Nu ezita să cauți ajutor de specialitate dacă simți că lucrurile îți scapă de sub control. O resursă ce ți-ar putea fi de ajutor este Atlas Help la numărul 031 630 2020 sau Salvați Copiii pentru cei mici, la 0800.070.040.
  • Ancorează-te în ceea ce îți dă speranță: așa cum lucrurile au degenerat foarte rapid, ele pot să se și îndrepte. Nu este prima oară când trebuie să reconstruim ceva, iar din momente dificile se pot naște unele din cele mai grozave exemple de reziliență.

 

  • Ia fiecare zi cum vine: ajunge zilei de astăzi necazul ei.